Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

7 σικ καταλύματα στο Παρίσι, Γαλλία


Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
2 Φεβρουαρίου 2023
Τύπος ταξιδιού
Απόδραση σε πόλη
Πολυτελές ταξίδι

Για να απολαύσετε μία από τις πιο κομψές πόλεις του κόσμου, κάντε κράτηση σε ένα εξίσου κομψό κατάλυμα. Εδώ, σας παρουσιάζουμε επτά από τα πιο σικ καταλύματα στο Παρίσι, από πολυτελείς σουίτες με διακόσμηση εμπνευσμένη από μυθιστορήματα του 19ου αιώνα, μέχρι ένα boutique ξενοδοχείο σε ένα υπέροχο παριζιάνικο κτήριο στην καρδιά της πόλης.

COQ Hotel Paris

Το COQ Hotel Paris βρίσκεται στο πολυπολιτισμικό 13ο διαμέρισμα. Το όνομά του σημαίνει «Community of Quality» και αναφέρεται στην ποιότητα που προσφέρει. Οι φιλόξενοι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν ένα ηλιόλουστο αίθριο γεμάτο φυτά, ένα άνετο σαλόνι με τζάκι και μια καλαίσθητη αίθουσα πρωινού με μίνιμαλ διακόσμηση. Τα απαλά και ουδέτερα χρώματα και η επίπλωση των μέσων του 20ού αιώνα, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα κλασικού παριζιάνικου στυλ. Επιπλέον, σερβίρεται υπέροχο γαλλικό πρωινό με φρέσκο ψωμί, κρουασάν, χυμούς φρούτων και μαρμελάδες.

Hôtel Montecristo

Η εντυπωσιακή διακόσμηση στο Hôtel Montecristo είναι εμπνευσμένη από τον «Κόμη Μοντεχρήστο», το μυθιστόρημα του φημισμένου Γάλλου συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά. Οι σουίτες, που είναι διακοσμημένες με ταπετσαρίες, έπιπλα από μπαμπού και πλούσια επένδυση από βελούδο, σας μεταφέρουν στον 19ο αιώνα. Χαλαρώστε κοιτάζοντας τις περίτεχνες τοιχογραφίες που σας περιβάλλουν ή διαβάζοντας στο φως ενός ζωγραφιστού κεραμικού φωτιστικού με κρόσσια στο αμπαζούρ. Αξίζει να επισκεφθείτε το Bar 1802 του ξενοδοχείου, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από ρούμι στο Παρίσι. Ξεχωρίζει επίσης η εσωτερική πισίνα, η οποία διαθέτει τροπικά φυτά, κεριά, πλακάκια μαροκινού στυλ και σάουνα.

Hôtel Henriette

Το υπέροχο Hôtel Henriette βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο δίπλα από το Καρτιέ Λατέν στο Παρίσι. Στο εσωτερικό, ο συνδυασμός των απαλών χρωμάτων με τα εμπριμέ υφάσματα και τις ταπετσαρίες με σχέδια, δημιουργεί μια φιλόξενη αίσθηση, ενώ οι μικρές λεπτομέρειες, όπως βάζα με φρέσκα λουλούδια, κάνουν τη διαφορά. Δίπλα στον καταπράσινο μικρό κήπο της αυλής, τα δωμάτια είναι φωτεινά, γεμάτα χρώμα και μοναδικό στυλ, με vintage καθρέφτες και παρκέ δάπεδο. Το πρωί, απολαύστε τον καφέ σας σερβιρισμένο σε λεπτεπίλεπτο φλιτζάνι από πορσελάνη, κι έπειτα εξερευνήστε τα κοντινά αξιοθέατα όπως τη δημοφιλή, πεζοδρομημένη οδό Rue Mouffetard με την αγορά της, και τους Κήπους του Λουξεμβούργου.

Chouchou Hotel

Το γοητευτικό Chouchou Hotel, το όνομα του οποίου σημαίνει μια έκφραση στοργής, διαθέτει πολλές λεπτομέρειες σε μπλε και λευκό (που αποτελούν χαρακτηριστικό γαλλικό χρωματικό συνδυασμό), όπως στις ριγέ τέντες που στολίζουν την όμορφη πρόσοψη και στο μπαρ με επένδυση από μάρμαρο και ξύλο. Το ξενοδοχείο προσελκύει ντόπιους και τουρίστες στις συχνές εκδηλώσεις live μουσικής που φιλοξενεί, καθώς και στο εστιατόριο σε στυλ food hall, όπου θα βρείτε εκλεκτό γαλλικό κρασί και σπεσιαλιτέ όπως στρείδια και saucisson (ξηρό λουκάνικο). Στους επάνω ορόφους, οι σουίτες με το όνομα «La Vie en Rose», προς τιμήν της τραγουδίστριας Edith Piaf ή οι κορνιζαρισμένες φωτογραφίες του Serge Gainsbourg, που θεωρείται θρύλος στη Γαλλία, αποτίουν φόρο τιμής στη γαλλική κουλτούρα.

Hotel Touraine Opera

Στην καρδιά του κεντρικού ένατου διαμερίσματος, το Hotel Touraine Opera είναι ένα υπέροχο boutique ξενοδοχείο που στεγάζεται σε ένα όμορφο πέτρινο κτήριο με χαρακτηριστικό παριζιάνικο στυλ. Οι σουίτες είναι φωτεινές, με δοκάρια στην οροφή και διακοσμημένες με κομψές κορνίζες στους τοίχους και εμπριμέ καλύμματα στα κρεβάτια. Μπορείτε να χαζέψετε τους περαστικούς από το μπαλκόνι σας, που έχει θέα σε μια κλασική παριζιάνικη λεωφόρο, και στη συνέχεια να επισκεφθείτε το πολυτελές πολυκατάστημα Galeries Lafayette για να κάνετε τα ψώνια σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χαλαρώσετε εντός του ξενοδοχείου, στη σάουνα, στο γυμναστήριο ή στο καλαίσθητο lounge.

Edgar Suites Louvre - Jour

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το Κέντρο Πομπιντού και το Λούβρο, το Edgar Suites Louvre - Jour είναι ιδανικό για όσους θέλουν να περιηγηθούν στην πόλη à pied (με τα πόδια). Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την εκκλησία γοτθικού ρυθμού του St. Eustache και πολύ κοντά στο φημισμένο εμπορικό κέντρο Forum des Halles. Σε μικρή απόσταση, μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας και να χαρείτε το όμορφο τοπίο στον Κήπο του Κεραμεικού ή κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Κάντε μια στάση για café au lait στις νησίδες του Σηκουάνα, Ιλ ντε λα Σιτέ και Ιλ Σαιν Λουί, προτού επιστρέψετε στο ευρύχωρο και κομψό διαμέρισμά σας. Το Edgar Suites προσφέρει επίσης διαμονές άνω των 30 διανυκτερεύσεων και μειωμένη τιμή ανά μήνα, κάτι που το καθιστά μια βολική επιλογή αν θέλετε να μείνετε λίγο παραπάνω στο Παρίσι.

La Planque Hotel

Ανάμεσα στις hip περιοχές του Καναλιού Σαιν-Μαρτέν και της Μπελβίλ, το La Planque Hotel έχει μοναδική διακόσμηση με ρετρό στοιχεία. Η πρόσοψη, σε λαδί και μπορντό αποχρώσεις, θυμίζει μπρασερί, ενώ οι εσωτερικοί χώροι έχουν ράφια με ιδιαίτερες αντίκες και μεταχειρισμένα έπιπλα από τις υπαίθριες αγορές του Παρισιού. Χαλαρώστε στις σουίτες που έχουν τοίχους με γήινες, ζεστές αποχρώσεις, όπως μουσταρδί, γκρι και ροζ, ενώ τα παράθυρα προσφέρουν θέα στις γραφικές στέγες της πόλης. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί στον κήπο της οροφής, που είναι διακοσμημένος με φτέρες σε γλάστρες και δάπεδο μαροκινού στυλ με γαλαζοπράσινα πλακάκια.