Overslaan en naar de inhoud gaan

7 chique plekken om te verblijven in Parijs


leestijd: 3 min.
2 februari 2023
Reistype
Citytrip
Luxe

Boek een chic verblijf in een van de meest stijlvolle steden ter wereld. Hier vind je zeven van de chicste plekken om te verblijven in Parijs: van weelderige suites met interieur geïnspireerd op een 19e-eeuwse roman, tot een boetiekhotel in een typisch Parijs gebouw in het hart van de stad.

COQ Hotel Paris

Het COQ Hotel Paris ligt in het multiculturele 13e arrondissement. De naam van het hotel staat voor 'Community of Quality'. Dit grondbeginsel is terug te zien in de uitnodigende gemeenschappelijke ruimtes: een zonnige, met planten gevulde serre, een gezellige woonkamer met open haard en een chique en minimalistische ontbijtruimte. Het hotel heeft een interieur met rustige, natuurlijke kleuren en opvallende meubels uit de jaren '50, in een ingetogen Parijse stijl. Ook wordt er een fantastisch Frans ontbijt geserveerd met vers brood, croissants, vruchtensap en jam.

Hôtel Montecristo

De schitterende inrichting van Hôtel Montecristo is geïnspireerd op De graaf van Monte-Cristo, de roman van de beroemde Franse schrijver Alexandre Dumas. De suites nemen je mee naar een 19e-eeuwse wereld vol avontuur en zijn gedecoreerd met wandschilderijen, rotanmeubels en prachtige fluwelen bekleding. Bewonder de gedetailleerde wandschilderijen boven je bed, of lees een boek bij het licht van een beschilderde keramische lamp met lampenkap met franjes. Ga niet weg voordat je Bar 1802 van het hotel hebt bezocht, deze bar bezit de grootste selectie rum in Parijs. Neem ook zeker een duik in het binnenzwembad, dat gedecoreerd is met tropische planten, kaarsen en tegels in Marokkaanse stijl. Er is ook een sauna.

Hôtel Henriette

Het mooie Hôtel Henriette ligt in een rustige straat die grenst aan het Quartier Latin van Parijs. Binnen zorgen rustgevende kleuren, stoffen met bloemenprints en behang met leuke patronen voor een uitnodigende sfeer, die nog eens wordt versterkt door kleine details zoals vazen met verse bloemen. De kamers grenzen aan de kleine, bladerrijke binnentuin en zijn licht, kleurrijk en vol karakter, met vintage spiegels en parketvloeren. Geniet bij het opstaan van een vers kopje koffie geserveerd in een porseleinen kopje, en ga er daarna op uit om de nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de populaire, autovrije marktstraat Rue Mouffetard en de Jardin du Luxembourg.

Chouchou Hotel

Het charmante Chouchou Hotel is compleet gekleurd in blauw en wit (een typisch Franse kleurencombinatie): van de blauw-wit gestreepte luifels die de mooie gevel sieren tot de bar van het hotel, met marmer en houten panelen. Het hotel trekt zowel lokale bewoners als toeristen naar de regelmatige evenementen met live muziek dat het organiseert. Ook bezoeken veel mensen het restaurant van het hotel, waar je kunt genieten van heerlijke Franse wijn en specialiteiten zoals oesters en saucisson (gedroogde worst). Boven brengen suites genaamd 'La Vie en Rose', een eerbetoon aan zangeres Edith Piaf, of ingelijste foto's van het Franse icoon Serge Gainsbourg een eerbetoon aan de Franse cultuur.

Hotel Touraine Opera

In het hart van het centrale 9e arrondissement ligt het Hotel Touraine Opera, een prachtig boetiekhotel in een mooi, typisch Parijse stenen gebouw. Het hotel heeft lichte suites met plafonds met houten balken, sierlijke fotolijsten aan de muren en bedrukte bedspreien. Geniet van mensen kijken vanaf je balkon, dat uitkijkt over de typische Parijse avenue, en breng een shopbezoek aan het luxe warenhuis Galeries Lafayette, om de hoek bij het hotel. Je kunt ook gewoon in het hotel blijven en gebruikmaken van de sauna, de fitnessruimte en de stijlvolle lounge.

Edgar Suites Louvre - Jour

Op slechts 10 minuten lopen van zowel het Centre Pompidou als het Louvre, ligt Edgar Suites Louvre - Jour. Deze appartementen zijn perfect gelegen voor wie er graag à pied op uit wil. Het ligt net naast de gotische Sint-Eustachiuskerk en om de hoek van het beroemde winkelcentrum Forum des Halles. Neem een pauze van het sightseeing en maak een mooie wandeling door de Jardin des Tuileries of langs de rivier de Seine - beide op een steenworp afstand. Stop voor een café au lait op de betoverende eilanden van de Seine, Île de la Cité en Île Saint-Louis, waarna je terugkeert naar je ruime en stijlvolle appartement. Edgar Suites biedt ook verblijven van meer dan 30 nachten en een maandprijs met korting. Een handige optie dus, als je wat langer in Parijs wilt blijven.

La Planque Hotel

Tussen de hippe gebieden van Canal Saint-Martin en Belleville vind je La Planque Hotel: een modieus hotel met een retro chique stijl. Van de olijfgroene en bordeauxrode, brasserie-achtige buitenkant tot het interieur met boekenplanken vol antieke eigenaardigheden en meubels verzameld van Parijse vlooienmarkten. Ontspan in je suite waar warme, aardse kleuren zoals mosterdtinten, grijs en pastelroze de muren sieren. De ramen kijken uit over de schilderachtige daken van de stad. Geniet van een glas wijn in de terrastuin, versierd met potvarens en een Marokkaanse, blauwgroene tegelvloer.